Po-Pá, 8.00-17.00. V mimořádných situacích NONSTOP

Právní a finanční pasti převodu firmy na Bílého koně

Právní a finanční pasti převodu firmy na Bílého koně

Jste majitelem firmy a dostali jste nabídku na odkup, která zahrnuje převod na tzv. bílého koně? Možná jste slyšeli o této praxi, která se zdá být jednoduchým způsobem, jak se zbavit starostí a závazků spojených s vaší společností. Nicméně, jaké jsou skutečné právní a finanční pasti spojené s převodem firmy na bílého koně a jak se můžete efektivně ochránit?

  1. Právní realita za maskou: Převod na bílého koně může znamenat mnohem víc, než se na první pohled zdá. Nejde pouze o formální změnu vlastnictví. Praxe tohoto druhu často slouží k zakrytí nelegálních postupů, nedodržení povinností vůči věřitelům, a dokonce k úmyslnému vyhýbání se právním a daňovým povinnostem. Tímto způsobem můžete přijít o kontrolu nad svou firmou, ale rizika spojená s minulými a budoucími činy mohou zůstat na vás.

  2. Finanční rizika: Převod na bílého koně může mít vážné dopady na vaši finanční situaci. Právní zastoupení, které budete potřebovat při dokazovaní "dobré víry" Vás bude stát násobně více. Kromě toho, existuje riziko trestního oznámení na osobu v souvislosti s nelegálními aktivitami, které byly v minulosti prováděny podnikem.

  3. Zpětvzetí / anulování právního aktu: Pokud se později rozhodnete zpětvzít převod na bílého koně kvůli nelegálním nebo neetickým praktikám, může to být složité a nákladné. Zpětvzetí právního aktu může zahrnovat právní boje a může to mít vážné důsledky pro vaši firmu i pro vás osobně.

  4. Jaká je jiná možnost? Převod na bílého koně je vždy finanční i trestněprávní past. Místo riskování právních a finančních komplikací můžete zvážit transparentní alternativu - likvidaci firmy s důvěryhodným likvidátorem. Tato metoda zajišťuje, že všechny závazky budou plněny v souladu s platnými právními normami a že vaše práva a zájmy budou chráněny. Důvěřujte odborníkům, kteří vám pomohou učinit právně i finančně bezpečné rozhodnutí.

Převod na bílého koně může být kluzkou cestou s mnoha potenciálními právními a finančními riziky. Abyste se vyhnuli těmto pastem a nechtěným důsledkům, je klíčové konzultovat s právními a finančními experty a zvážit transparentní alternativy, jako je likvidace společnosti s důvěryhodným likvidátorem. Vaše firma si zaslouží zabezpečený a právně i finančně správný závěr, který vám umožní klidně přejít na novou etapu.

Featured Image

Likvidace jako efektivní nástroje k řešení finančních problémů firmy. Budeme diskutovat o tom, jak likvidace může pomoci zvládnout těžkou finanční situaci a přinést úlevu majitelům.

Featured Image

Když se rozhodnete ukončit životní cyklus své firmy, přichází s tím řada důležitých kroků a rozhodnutí. Jedním z nejzásadnějších aspektů tohoto procesu je důvěrnost a mlčenlivost. V tomto článku se podíváme na to, proč jsou tyto prvky tak důležité a jak jsou zajištěny během celého procesu likvidace vaší firmy.

Je Váš problém urgentní? Jsme schopni reagovat okamžitě.
Kontaktujte nás 24/7

Sledovat novinky

Zajímá Vás problematika správy a likvidace společností? Sledujte nás na sociálních sítích, nebo se podívejte na náš blog.